«Українська книга на Одещині»


24 – 26 травня  Міністерство культури України, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Одеська національна наукова бібліотека  ім.  М. Горького, за підтримки Одеської обласної державної адміністрації та виконавчого комітету Одеської міської ради провели  XIІI Всеукраїнську виставку-форум  «Українська книга на Одещині».

Основна мета виставки – збереження та примноження духовного й культурного надбання українського народу, створення сприятливих умов для видання і популяризації української книги, поповнення бібліотек Південного регіону новими виданнями, розповсюдження книг серед  читачів, підтримка молодих учених, письменників і поетів.

Відкрила книжкове свято в нашому місті Різникова Ярослава Олексіївна( заступник начальника управління культури та туризму Одеської облдержадміністрації).

“Люди повинні цінувати її величність Книгу. Це головний крок до того, щоб людина стала чемною, досвідченою та культурною - ці слова начальника відділу книгорозповсюдження України Демченко Тетяни Русланівни, на наш погляд, стали девізом  цьогорічної виставки-форуму.

Програма виставки передбачала широкий спектр інформаційно-рекламних заходів. Серед них: презентації нових видань, видавництв, видавничих проектів; конференції, зустрічі з видавцями, поетами і письменниками, тощо.Сама виставка проходила у приміщенні Ізмаїльської дитячої школи мистецтв.

 Фоторепортаж з виставки


 У рамках проведення виставки шановні гості нашого  міста відвідали і Центральну дитячу бібліотеку. Як наголосила директор ЦБС для дітей Канська Тамара Веніамінівна :
Переступаючи поріг нашої бібліотеки, ви потрапляєте до казкового світу
дитинства  ”.  І дійсно, на час екскурсії по бібліотеці всі наші поважні гості  стали, хоч на хвилинку, але дітьми.На гостей чекала зустріч  з  котом, що гуляє по цепу чарівного дуба з казки Пушкіна, прогулянка до казкової галявини, де живуть герої книг та ще  багато цікавостей.




Робота нашої бібліотеки, а особливо – Театр Книги настільки сподобалися гостям, що директор видавництва Мистецтво Прибєга Ніна Дмитрієва подарувала особисто Театру Книги збірку кіносценаріїв, інтерв`ю та статей на тему кіно  І.Драча “Криниця для спраглих”. І не просто подарувала, а взяла обіцянку поставити за одним зі сценаріїв виставу.

Закривала виставку Бельницька Ольга Миколаївна - заступник генерального директора ОННБ ім.М.Горького.
Церемонія закриття порадувала приємними сюрпризами: грамотами, нагородами та книжковими подарунками. Наша бібліотека отримала презенти від таких видавництв, як:






" Наука і техніка"( Київ,СанктПетербург), "Твердиня"(Луцьк), "Видавництво духовної літератури" (Луцьк), "Мистецтво", "Наукова думка" та ін.
Грамотами за підписом голови оргкомітету XIІI Всеукраїнської  виставки-форуму  «Українська книга на Одещині», генерального директора  ОННБ ім.М.Горького, заслуженого працівника культури України О.Ботушанської  були нагороджені  голова нашого міста  Андрій В`ячеславович  Абрамченко,  начальник відділу культури Сергій Аркадійович  Лузанов та директори бібліотечних систем міста“За активну участь у проведені виставки-форуму та сприянню популяризації  вітчизняного книговидання”

1 коментар:

  1. Надеюсь что гостям понравилось в нашем городе! и понравилась наша любимая библиотека!

    ВідповістиВидалити