День української писемності та мови

День української писемності та мови був встановлений указом Президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.
9 листопа у День української писемності та мови за традицією покладають квіти до пам'ятника Несторові-літописцю,відзначають найкращих популяризаторів українського слова,заохочують видавництва, які випускають літературу українською мовою.Також стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика - конкурс проводився за підтримки Міністерства освіти та науки України та Ліги українських меценатів. Щорічна кількість учасників понад 5 млн. з 20 країн світу.
Наша бібліотека разом зі всією країною також святкує цей день. Маленькі шанувальники та знавці рідної мови зібралися у нашій бібліотеці, щоб позмагатися за звання кращого знавця української мови. На наших читачів чекала цікава пригода- подорож, де кожен мав змогу показати свої знання. Дві команди змагалися що є сили, щоб доказати, що наша мова найрідніша та найкраща!
Красуня-Мова разов з щирим українським парубком вигадали нелегкі завдання для наших хлопчиків та дівчаток.








Немає коментарів:

Дописати коментар