"Мово моя, ти чарівна зірниця"




Сьогодні Центральна дитяча бібліотека разом зі всією країною святкує чудове та
величне свято- День української писемності та мови. На читачів чекало грандіозне дійство під назвою "Мово моя, ти чарівна зірниця".
Маленькі шанувальники та знавці рідної мови зібралися у бібліотеці, щоб привітати один одного та подивитися цікаву казку, яку неодмінно готують для них працівники бібліотеки.

Краса рідної природи, звуки рідної мови, мелодійність української пісні - що може бути прекрасніше?
Герої лялькового театру Центральної дитячої бібліотеки повністю з цим згодні: лісові жителі та мудрий лісовичок вміють правильно спілкуватися рідною мовою.
Та, на жаль, не всі можуть цим похизуватися. Хлопчики – бешкетники (у виконанні бібліоткерів ЦДБ), завітавши до лісу, сильно засмутили лісових жителів свою “новомодною” мовою.

 Звісно, Лісовичок вирішив провчити хлопців та наслав на них лісові сили, що завели хлопчиків у глиб лісу…Блукали наші хлопці лісом, доки не дійшли до чарівного каменю з казковим написом: "Наліво підеш-багатий будеш,але будуть люди чужі,непривітні; направо підеш-весело будеш жити; а прямо підеш-потрапиш до рідного краю, рідною мовою заговориш". Друзі, а який шлях би обрали ви? Наші герої, звісно, пішли прямо і зустріли не аби кого, а саму чарівну українську Мову.
Та не так легко стати другом для Мови, спочатку треба довести, що ти здатен на це. Хлопці-бешкетники за допомогою глядачів відповіли на всі питання помічника мови - мудрого Дороговказа
Отаким чином наші лялькові герої та їхні помічники- Дороговказ, Баба Яга та Лісовий Блуд стали щирими друзями української Мови.


Справжнім подарунком до Дня мови стали чудові виступи читачів бібліотеки. Учні 4-а класу школи №9 підготували наймелодійніші та найгарніші вірші.



Учні школи № 10 виступали, як справжні артисти: першокласники вразили своїм вмінням дикламувати вірші,
 3-а виконав чудову народну пісню "Ой, у лузі калина".



4- а підготував сценку "Абетка-азбука", якою підкорив серця гладачів.


Неймовірний  виступ зразкового хореографічного ансамблю "Червона калинонька" дитячої школи мистецтв ім.Малаховського не залишив байдужим жодного глядача.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар