«Словникове дерево мого роду»



21 лютого у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Центральної дитячої бібліотеки нашого мста відбулася патріотична акція «Словникове дерево мого роду» у якому прийняли участь усі бажаючі читачі та їх батьки. Захід було присвячено Міжнародному дню рідної мови.
Ми, українці, бо маємо свою державу – Україну і свою українську мову – барвисту, співучу і лагідну. Тож кожен із нас і всі ми гуртом маємо плекати й берегти найкращу квітку рідної землі – українську мову.
Під час патріотичної акції діти дізналися про історію виникнення свята та з великим задоволенням прикрашали словникове дерево квіточками, на кожній з яких записували 5 українських слів. Читачі користувалися українськими словниками, а також книжками відомих українських письменників, які були представлені на книжковій виставці.
Наш край багатонаціональний, тому на дереві з’явились квіточки зі словами болгарською, молдавською, російською мовами, їх записали батьки, бабусі наших читачів.
Мову не вигадаєш, не витвориш за рік чи два. Вона твориться віками, тисячоліттями. І ми творили її разом з нашими читачами.


 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар