Кайдзен-марафон "Казка на пелюстках сакури" стартував


Любі наші друзі-читачі, нарешті стартував щорічний літературний марафон "Книга збирає друзів", але у цьому році він трансформувався у кайдзен-марафон "Казка на пелюстках сакури". Цьогорічний марафон не випадково пронизаний темою японської літератури та культури, адже указом нашого Президента 2017 рік був об`явлен Роком Японії в Україні. А дивне слова "кайдзен", що зустрічається у назві марафона, означає постійне покращення та позитивні зміни. Отже, змінюємось та рухаємось вперед разом з Центральною дитячою бібліотекою!
Марафон відкрили бібліотекарі разом з кращою подругою маленьких читачів- Читайлиною. Ця допитлива та начитана дівчина познайомила хлопців та дівчаток з культурою Японїї- традицією чайної церемоніїї, національним одягом, видами мистецтв та літературою. Виявилось, що японські народні казки мають незвичну для нас назву "мукасі-банасі". А майбутнім марафонівцям доведеться не просто познайомитись з ними, а ще й скласти свої власні мукасі-банасі.
Щоб прийняти участь у марафоні, потрібно щодня приходити до бібліотеки, приводити друзів та батьків. На читачів чекають три конкурси :" Рюзачок-тайничок", "Твоя Суперкнига", "Герої казки у олівці та фарбі". Звичайно, переможці отримають  призи та дипломи за участь у марафоні. Ми чекаємо на вас, любі друзі, у Центральній дитячій бібліотеці.









 


Немає коментарів:

Дописати коментар