Визначені переможці "Коронації слова - 2017"


15 червня у Києві відбулась церемонія нагородження переможців Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова — 2017».Особливістю конкурсу є те, що автори подають свої твори, які ще ніде не друкувалися, анонімно, тобто журі до самого оголошення переможців не знає прізвищ літераторів. Учасниками можуть стати як молоді письменники, так і ті, які вже давно відомі публіці.
За словами організаторів, завдяки конкурсу близько 750 нових романів побачили світ, знято більше 30-ти фільмів, поставлено 25 театральних вистав
.


В номінації «Прозові твори для дітей» лауреатом премії стала  Чернігівська журналістка та історик Олена Терещенко . Журі конкурсу відзначило її дитячу повість «Скарб вікінгів». Це пригодницько-фантастичний твір про сучасних підлітків, які вирушають на тисячу років назад, аби повернути вкрадені «чорними» археологами унікальні скарби скандинавського ярла. Дія повісті відбувається поблизу Чернігова, у відомій багатьом Шестовиці.

«На таку високу відзнаку цього конкурсу я, відверто кажучи, навіть і не очікувала, тож була приємно вражена, – посміхається переможниця. – Рукопис відправила просто «на ура».

Це вже не перша книга Олени Терещенко. Адже в 2012 році в рамках обласної програми підтримки книговидання побачила світ її  збірка містичних легенд Чернігівщини «Прогулянки з привидами».

Немає коментарів:

Дописати коментар