Читаємо на морі та про море


Що не кажіть, а відпочинок на узбережжі – це один із найулюбленіших видів дозвілляне тільки для дітей, а й для дорослих! Та погода нас не жалує: ані спекотних днів, ані теплого моря. Та це не привід сумувати, це - гарний привід узяти до рук книжечку… наприклад, про море!
 
Володимир Рутківський “Джури і підводний човен”

«Джури і підводний човен» — заключна книга захоплюючої історичної трилогії «Джури».
У цьому романі Володимир Рутківський знову постає блискучим оповідачем і чарівником слова.
На тебе, любий читачу, чекають неймовірні пригоди, шалені звитяги і нові відкриття. Разом з героями роману ти оборонятимеш Київ, перепливеш неприступні дніпровські пороги, розвідаєш таємниці підземної Хортиці, штурмуватимеш Очаківську фортецю. Ти також дізнаєшся, як Санько допоміг Грицикові стати непереможним воїном-характерником, чому Демко Дурна Сила знову змінив своє прізвисько, і як Телесикові з Чорториєм вдалося винайти підводний човен і перепливти на ньому Чорне море. А небезпеки… На те вони й небезпеки, аби їх долати.




Наталія Чуб “Поні, який хотів побачити море”
Це чудово ілюстрована казка про дружбу дівчинки і поні. Поні Вітерець, що катає дітей у зоопарку, поділився з маленькою відвідувачкою своєю мрією побачити море, а вона змогла допомогла втілити її у життя. Цілком можливо, що дорослим книжка також припаде до душі, і доведеться трохи посперечатися з дітьми щодо права самому погортати її. А секрет цього явища полягає у дивовижних ілюстраціях Віки Ходоровської: кожну сторінку прикрашає повноцінна картина, яку хочеться розглядати, знаходячи для себе різні цікавинки. Ніжні відтінки акварелі, увага до найменших деталей малюнка, майстерне володіння художніми техніками не залишать нікого байдужими.


Катерина Черненко“Літні прогулянки Тобі”
Найменшим «читачам» сподобається  книжка-картонка «Літні прогулянки Тобі» одеського видавництва «Три мурахи». Серія «Прогулянки Тобі» – це чотири симпатичні видання про розваги малого песика Тобі в різні пори року. «Літні прогулянки Тобі» розповідають про літо в спекотному приморському місті, яке неможливо уявити без веселих купань із найкращими друзями. А ще разом із головним героєм діти погуляють в парку з атракціонами, відвідають стареньку сусідку на її городику та дізнаються, яка ягода має смак літа.



Антон Санченко “Левантійські канікули”
Дивовижні речі в житті таки бувають. Восьмикласники Денис та Сергій під час своїх літніх канікул потрапляють на справжнє вантажне судно і йдуть у рейс «практикантами». Судно ж замість того, щоб одразу повернутися з Туреччини додому, несподівано вирушає у мандрівку Чорним, Азовським, Мармуровим, Егейським, Іонічним та Адріатичним морями. Цю акваторію і прилеглі береги, сполучені цими морями, колись називали Левант. І всі тамтешні порти таки мають щось спільне.
Хлопці призвичаюються до життя і праці моряків, шукають пригод на свою голову в Туреччині, Росії, Греції та Італії, інколи таки знаходять, з чого капітан робить відповідні організаційні висновки.
Але не будемо про сумне. Бо пригоди часом знаходять навіть дисциплінованих моряків. Чи готові хлопці до випробувань? Чи вдасться їм самим, без допомоги дорослих, в екстремальній ситуації повернути судно до рідного порту? Читайте у цій книжці.

Оксана Лущевська “Вітер з-під сонця”

Вітер з-під сонця» – це лише один довгий, літній, спекотно-дощовий день у Затоці. День, ніби чудове повільне кіно. У ньому чергуються епізоди з життя Женьки, у якого нещодавно помер тато, і Риськи, яка має повно роботи, а ще ніяк не може порозумітися з мамою. А ще – Женьчиної мами, і Білого кота…
Це спокійна оповідь про один день літа в Затоці, де нечисленні події нанизуються одна на одну під тихий шум моря.


Софія Шлінчак “Надзвичайні пригоди Кохи, Айка та Дзю”

Це незвична дитяча книжка, тому що її автором й ілюстратором є дитина – 9-річна Софія Шлінчак. «Надзвичайні пригоди Кохи, Айка та Дзю» – перша спроба Софії знайти в собі письменницю або художницю. І хоча попереду ще тривалий шлях до вершин письменницької майстерності, вже зараз цей приклад може надихнути юних літераторів до творення власної книжки.
Коха, Айко і Дзю – справжні друзі-малюки, які живуть на острові далеко в морі. А імена в них такі дивні, бо вони тваринки: Коха – левенятко, Айко – папужка, а Дзю – тукан. До казки ввійшло 10 розповідей, які є частинами однієї пригоди.

Немає коментарів:

Дописати коментар