Новорічний майстер-клас




Чи знаєте ви, для чого умільці шиють новорічний чобіток перед святами?
Ідея прикрашати будинок текстильними чобітками до Нового року прийшла до нас з Заходу. Існує навіть давня легенда... Давним-давно Святий Миколай  обдаровував людей сюрпризами та подарунками, але в таємниці від них, непомітно. Одного разу він дізнався, що на околиці його міста живуть три сестри, які настільки бідні і нещасні, що ось-ось і змушені будуть віддати найостанніше, тільки щоб вижити. Щоб такого не сталося, під покровом ночі Святий Миколай кинув в їхній будиночок через димохід три золоті зливки. А щоб вони не потрапили прямо в вогонь, довелося покласти дари в чобітки, які сушилися біля печі.

Цю історію всі полюбили, з тих пір і пішов звичай - на Різдво і Новий рік вішати шкарпетки або чобітки до грубки, щоб Святий Миколай не забув жодного, хто живе на планеті і привіз довгоочікуваний подарунок. У будинках, де немає каміна, новорічні чобітки ховають під ялинку.
Наші читачі з арт-майстерні "Веселі ідейки" готують сані влітку, тому заздалегідь вирішили змайструвати новорічні чобітки. Роздрукувавши викройки та вибравши  найгарніші тканини, хлопці та дівчатка "озброїлись" голками та нитками. Трохи фантазії, багато книжок з рукоділля та бажання творити - і ви маєте чудовий новорічний чобіток. А які подарунки в нього покладе Дід Мороз, ми дізнаємось через  19 днів...





Немає коментарів:

Дописати коментар