Бібліотечний урок-квест "Чарівний світ бібліотек"


Чудовий бібліотечний світ гостинно розкрив свої двері перед новими читачами. В Центральній дитячій бібліотеці весь тиждень проходили бібліотечні уроки-квести "Чарівний світ бібліотек". На ці особливі уроки були запрошені першокласники з трьох шкіл нашого міста: школи №7, №9 та №10. Звичайно, діти вже не раз приходили до бібліотеки, але не самі, а  з бітьками. Відтепер  маленькі читачі стали вже великими і самостійними і можуть сами приходити до книгозбірні.
В дитячій  бібліотеці  жоден захід  не обходиться без казкових гостей, тому бібліотечний урок для хлопців та дівчат провів Чарівник  з фільму  Тіма Бертона "Аліса у країні Чудес". 
Особливий гість розповів дітям легенду про те, як з`явились бібліотеки та запросив у віртуальну відео-подорож по найкрасивішим бібліотекам світу.
Але щоб стати справжніми читачами, діти повинні були виконати завдання квесту, подорожуючи двоповерховою будівлею бібліотеки. Своєрідним дорожнім покажчиком у подорожі стали кольорові сліди, що ведуть з одного відділу до іншого, долаючи сходи та поріги. У кожному дитячому відділі бібліотеки їх зустрічали казкові герої.  
На абонементі - Читаліна- дівчинка, що живе на книжковій полиці; в читальній залі- Кот Вчений, що знає все на світі; в залі мистецтв- чарівний Олівець. Кожний герой підготував для дітей особливе завдання, за виконання якого можна було отримати загублену букву. Зібравши всі букви та склавши з них чарівне слово, маленькі читачі стануть справжніми книголюбами.



Під час подорожі дітки навчились правилам поведінки в бібліотеці, дізнались, як треба самостійно вибирати книги і розбиратися в лабіринтах книжкових полиць і стелажів. Маленькі розумники змогли виконати всі завдання та зібрати загублені букви. Чарівним словом, що відкриває всі двері виявилось, звичайно, слово "книга". Погодьтесь, саме у книгах таїться мудрість та знання всього світу. 
А після бібліотечного уроку  маленькі читачі  вибрали собі найцікавіші, найновіші та найяскравіші  книжечки на абонементі.







Немає коментарів:

Дописати коментар