Пригодницька розвідка "Світ заповідної природи".


Невгамовний дослідник живої природи Тошка де тільки не побував: і в льодах Антарктики, і в тропічних лісах, і на вершинах гір. Але, як то кажуть: в гостях добре, а вдома краще. І відправився наш Тошка разом зі своїми маленькими друзями-читачами з гуртка "Тошка та компанія" по заповідним місцям України, яких, як виявилось, у нас сила-силенна. Заради збереження природи люди створюють заповідники, заповідні зони та національні парки

Заповідник - вища форма охорони природних територій, природна лабораторія, де ведуться комплексні наукові дослідження. Заповідники є в кожному великому природному комплексі.
У зоні змішаних лісів - Поліський на півночі Житомирської області.
У Лісостепу - Канівський (Черкаська обл.), Медобори (Тернопільська обл.), Розточчя (Львівської обл.).
У Степу - Асканія-Нова і Чорноморський (Херсонської обл.), Дніпровсько-Орільський (Дніпропетровська обл.), Луганський (Стрільцівський Степ, Провальський Степ, Станично-Луганський Степ), Український степовий (Михайлівська цілина в Сумській області, Хомутівський степ у Донецькі обл., цілина в Сумській обл., Кам'яні могили в Запорізькій обл.), Дунайські плавні (Одеської обл.).
У Карпатах - Карпатський.
У Криму - Кримський, Ялтинський, Карадазький, Мис Мартьян. 


Подивившись цікавий та дуже інформативний відеоматеріал про те, як з`явились заповідники,  діти із захватом прийняли участь у пригодницькій розвідці "Світ заповідної природи"
 Вони відгадували загадки-обманки, знаходили втрачені слова з прислів'їв  та демонстрували свої знання про природу,  змагаючись у іграх  "Знайди тварину" та "Чий то слід". Звичайно, що  зустріч не обійшлася без улюбленої фізкульт-хвилинки, що на цей раз також була присвячена природі.
А після гри хлопчики та дівчатка відправились на  абонемент, де Тошка вже обрав для своїх маленьких друзів найцікавіші книжки про живу природу і не тільки.












Немає коментарів:

Дописати коментар