Закликаємо весну книжкам


Весна скоро вступає в свої права, принаймні, календарні, ажде на вулиці досі сніжно та морозно. 
Пора б запастися весняними  книгами, можливо, тоді весна прийде скоріше. Про цю чудову пори року - про пробудження всієї природи, про появу зелених листочків і трави, написано дуже багато книг. Давайте познайомимось з кількома з них.
Ротраут Сузанна Бернер "Весняна книга"
"Весняна книга" знайомить маленьких читачів з усіма мешканцями Містечка - людьми і тваринами. Ця книга розкаже  безліч цікавих історій, які сталися на вулицях Містечка  одного разу навесні. Книжки-малюнки Ротраут Сузанни Бернер стали бестселерами в багатьох країнах світу від Японії до Фарерських островів. І немає ніяких сумнівів, що добрі, чуйні і допитливі герої цих оригінальних книжок прийдуться до душі і вам.


Сутеев В.Г. "Весна"
Що може бути прекрасніше, ніж весняне пробудження всього живого? В оповіданнях Володимира Сутеева, які ви можете прочитати у книзі, ці казкові перетворення особливо яскраві. Ця історія сподобається дітям дошкільного віку, а завдяки тому, що вона дуже коротка, малюк з великим інтересом вислухає її від початку і до конця


Інгвес Гунілла"Весна ведмедики Бруно"
У книзі "Весна ведмедики Бруно" ведмедик з собакою з ранку відправляються на прогулянку, щоб подивитися, що ж змінилося в природі з настанням весни. Вони спостерігають за тим, як птахи в'ють гнізда і виводять пташенят, як крізь торішнє листя пробивається молода травичка, як прокидаються комахи. Вони вчаться розрізняти по голосах співочих птахів - жайворонка, дятла, сову, садять розсаду і роблять весняне прибирання в будинку. День виходить дуже насиченим і охоплює всі основні весняні прикмети, турботи і повсякденні справи. Все, що бачать і роблять Бруно і Лолла, можемо побачити і зробити кожну весну і ми - на дачі, в парку, під час заміської прогулянки.
Марина Аромштам"Весняні казки"
Весна - це радісна подія, якої чекає кожен. Але більше всіх - дерева і квіти, адже саме вони сповіщають світові про її прихід. Верба з першої "весняної" казки Марини Аромштам ніяк не могла дочекатися - мерзла, мерзла, а потім взяла і рукавиці наділа. Мороз як це побачив, так сам і здався, набридло йому все навколо морозити. А квіти з другої казки теж все чекали і чекали весни. Хвилювалися, чепурилися, а як дізналися, що весна вже на порозі, так і розгубилися: наряди у них не готові, як же їм весну тепер зустрічати? Вся надія - на найсміливішу квіточку, яка не побоїться Мороза і піде за Сонячним Променем назустріч весні ...

Іван Соколов-Микитов "Весна в лісі"
Радісно і шумно в весняному лісі. Дзвенять під деревами жваві струмочки, курличуть на болоті журавлі, співають на токовищі глухарі, заливаються на деревах співочі дрозди ... Письменник І. Соколов-Микитов та художник Г. Нікольський розповіли читачам про весняні клопоти лісових звірів і птахів.


Немає коментарів:

Дописати коментар