Медіа-фестиваль "Обличчя української революції"


Українська революція 1917–1921 років – один з найважливіших і найскладніших періодів в історії Українського народу ХХ століття. Ця доба була вершиною національно-визвольної боротьби, відродження української нації. 
У рамках відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років та вшанування пам`яті її учасників, колектив Централізованої бібліотечної системи для дітей на базі Центральної дитячої бібліотеки провів медіа-фестиваль  "Обличчя української революції". У фестивалі  взяли участь всі бібліотекарі дитячої бібліотечної системи нашого міста. Відкрила медіа-фестиваль директор ЦБС для дітей Канська Тамара Веніамінівна. Вона ознайомила учасників медіа-фестивалю з методичними рекомендаціями до 100-річчя Української революції 1917-1921 рр.
Провела медіа-фестиваль заступник директора Хаджирадєва Ганна Василівна, яка разом з усіми присутніми ще раз згадувала етапи Української революції та хронологію основних подій. Ганна Василівна представила присутнім методичний  матеріал Українського інституту національної пам`яті, Національного музею історії України  та методичний посібник методвідділу Центральної дитячої бібліотеки м.Ізмаїл "Українська революція від А до Я".
Поступово перейшовши до основної теми фестивалю- обличчям української революції, заступник директора оголосила про відкриття фестивалю.
 Кожна бібліотека-філія провела дослідницьку роботу та разом з сектором інформаційних технологій та електроннних ресурсів ЦДБ підготувала медіа-презентації на тему "Обличчя української революції". Центральну дитячу бібліотеку представила бібліотекар читальної зали Шейко Анжела Юріївна, яка  розкрила постать Володимира Виниченка через його картини. З особистістю Симона Петлюри познайомила бібліотекарів Ольга Іванівна Бодянова-Поповіченко-завідуюча бібліотекою-філією №3. Михайло Грушевський став натхненням для створення медіа-презентації бібліотеки-філії №2, яку підготувала Оганесян Марина Володимирівна. Бібліотека-філія № 5 у лиці завідуючої Первушиної Ольги Володимирівни провела дослідницьку роботу, яка лягла в основу медіа-презентації про Павла Скоропадського. Постать Євгена Коновальця розкрила у своїй презентації бібліотекар бібліотеки-філії №4 Нєденко Людмила Вікторівна.
Всі створені електронні продукти будуть використані бібліотекарями дитячих бібліотек нашого міста у різноманітних заходах, присвячених темі Української революції. Директор ЦБС для дітей  Канська Т.В. зазначила, що  проведення таких медіа-презентацій є дуже важливим підспір`ям бібліотекарям у формуванні у дітей активної громадської, державницької позиції та почуття власної гідності. Наслідкування найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу та незалежність України є  нашою національною гідністю.

Немає коментарів:

Дописати коментар