Час фантазії "Мелодія весни"


Якщо захотіти, то своїми руками кожен зможе зробити все, що завгодно, навіть весняний настрій. Головне в цій справі - творчий підхід і політ безмежної фантазії. Це довели читачі Центральної дитячої бібліотеки, які прийшли сьогодні на час фантазії "Мелодія весни".
Дівчатка та хлопчики з арт-майстерні "Веселі ідейки"  освоїли мистецтво декупажу (аплікація з парепових серветок).  Здавалося б, що можна прикрасити паперовими серветками? Будь-яка, навіть найзвичайніша річ в руках наших гуртківців перетворюється на справжній витвір мистецтва. Прикрашали наші читачі все на світі: шкатулки, пляшки, підставки, свічки і навіть найнеймовірніші речі. А  налаштуватись на весняний настрій дітям допомогла музична добірка, яка лунала на протязі всього заняття. Помилуватися нашими шедеврами, а також створити свій ви можете в залі мистецтв Центральної дитячої бібліотеки.
Декупаж - це аплікація, але аплікація особлива - вкрита лаком, вона виглядає, як розпис. В даний час найпопулярнішим матеріалом для декупажу є тришарові серветки, тому в багатьох мовах декупаж отримав назву - серветкова техніка.
Слово decoupage французького походження та означає «вирізати». Отже, техніка декупажу - техніка прикраси, декорування, оформлення за допомогою вирізаних паперових мотивів. Така техніка прикраси була винайдена китайськими селянами в XII столітті, саме вони зробили тонкий барвистий папір і стали прикрашати ним різні предмети. До Європи цей цікавий метод декорування прийшов у XVII-XVIII століттях разом з красивими лаковими  китайськими меблями, коли там з'явилася мода на «Схід». Продавці не могли задовольнити величезний попит, і почалося виробництво підробок. Так техніка декупажу поширилася по всій Європі.Таке мистецтво не поступалося китайській техніці. Декупаж використовували в своїх роботах навіть знамениті художники, такі як Матісс і Пікассо.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар