«Сонячна світлість книжкової премудрості» (до Всеукраїнського тижня дитячого читання)



Сьогодні в Центральній дитячій бібліотеці пройшло відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання. Що це за свято, наші постійні читачі звичайно знають, ну а для тих, хто забув, ми нагадаємо - це Книжчині іменини. Так-так, у книжки теж є свої іменини, своє свято. А вперше це свято запропонував святкувати 23 березня 1943 року чудовий дитячий письменник Лев Кассиль. Перші «Книжчині іменини» проводилися в Колонному залі Будинку Союзів в Москві. Дітям, що були запрошені на свято, настільки сподобалася ця ідея, що вирішено було святкувати Книжчині іменини щороку.
А дитяча бібліотека кожен рік на Книжчині іменини дарує своїм читачам казку. І не просто казку, а казку-мюзикл, казку-детектив, казку-пригоду! У цьому році маленькі учні  шкіл №9, №10 та №7 потрапили в казкову країну-казкоград під назвою «Сонячна світлість книжкової премудрості», де зустрілися з героями казки Григорія Усача «Палац радості».
Читачів Центральної дитячої бібліотеки чекала зустріч з владною і злою Розбійницею, милою Попелюшкою, спритною Пеппі, Веселинкою, хитрим Сищиком і його собакою Тигрой. У наших казках добро завжди перемагає зло - Попелюшка знайшла нових друзів, а зла Розбійниця і її Сищик отримали по заслугах! А на читачів чекав несподіваний сюрприз- шоу мильних бульбашок та порівряні кульки, що різнокольоровим дощем падали з-під стелі бібліотеки.












Немає коментарів:

Дописати коментар