Мовознавчі хвилинки "Як намистинки, диво калинове-кохана мова"







На початку листопада Центральна дитяча бібліотека разом зі всією країною святкує чудове та величне свято- День української писемності та мови. Краса рідної природи, звуки рідної мови, мелодійність української пісні - що може бути прекрасніше?
Напередодні 9 листопада (День української писемності та мови) вже кілька років поспіль у стінах дитячої бібліотеки нашого міста збираються маленькі шанувальники та знавці рідної мови, щоб позмагатися за звання кращого мовознавця.

У цьому році читачі потрапили на мовознавчі хвилинки "Як намистинки, диво калинове-кохана мова". Звичайно, на заході хлопчики та дівчатка весь час говорили про шановну пані- Українську мову та віддавали їх почесті. Маленькі мовознавці дізнались, що вперше українські слова зафіксовані були в 448 р. н. е. візантійським істориком Пріском Панікійським. Ці слова- «мед» і «страва». А деякі дослідники навіть вважають, що українській мові понад 7 тисяч років!
 На наших читачів чекала цікава пригода- подорож до країни "Мовознавії", де кожен мав змогу показати свої знання. Шість команд  змагалися що є сили, щоб доказати, що наша мова найрідніша та найкраща!
Учасників змагання очікували разноманітні цікаві завдання. Діти складали слова із слів, відновлювали переплутані прислів`я та виправляли помилки у словах, повністю міняючи таким чином сенс речень.  Для допомоги юним мовознавцям бібліотекарі підготували словники української мови: орфографічні та тлумачні. Справжніми магами слів відчули себе хлопчики та дівчатка, зриваючи листочки з чарівного кущика "Диво калинове-українська мова". На кожному листочку було індивідуальне мовознавче завдання, яке змусило наших читачів добре розмірковувати та знаходити в собі риси дослідника.
Маленькі читачі довели, що вони справжні шанувальники рідної мови та із гордістю на ній спілкуються.




 










Немає коментарів:

Дописати коментар