Казковий дивосвіт Сельми Лагерлеф

Повість-казка знаменитої шведської письменниці, лауреата Нобелівської премії в галузі літератури Сельми Лагерлеф про дивовижну подорож сільського хлопчика Нільса Хольгерсона з дикими гусьми — одна з найулюблених книжок дітвори в усьому світі.  І читачі Центральної дитячої бібліотеки не виключення. 
Літературне кафе "Читайки" зібрало у стінах бібліотеки найдопитливіших читачів, щоб разом відправитись у літературну мандрівку "Казковий дивосвіт Сельми Лагерлеф". Хлопчики та дівчатка дізнались, що від початку ця книга була задумана як посібник з географії Швеції для учнів першого класу, але письменниця самостійно здобула необхідні знання та перетворила свій підручник на справжній революційний шедевр педагогіки. 
Хлопчики та дівчатка дізнались, що у світі існують пам`ятники героям книги "Дивовижна подорож Нільса з дикими гусьми": Нільсу, гусаку Мартину та гусині Акке. Виявилось, що портрет Сельми Лагерлеф зображен на поштовій марці та на шведській кроні.
Читачі подивились буктрейлер на цю книгу, щоб ще раз освіжити свої знання про
зачарованого хлопчика, який вирушив у подорож по Швеції з дикими гусьми. Звичайно, діти разом з бібліотекарями вирушили у свою власну подорож- літературну. Хлопчики та дівчата взяли участь у бліц-вікторині, розшифровували заклинання перетворення Нільса, розгадували казковий кросворд та відгадували, які таємничі предмети з казки сховались у чарівній скрині. Так само як і Нільсу, нашим читачам під час літературної мандрівки довелось зазнати чимало пригод і подолати багато труднощів, а головне – зрозуміти, що таке справжня дружба і взаємодопомога.
 









Немає коментарів:

Дописати коментар