Народознавчі забавлянки «До барвистого віночка вишиваночка-сорочка»


16 травня по всій Україні можна побачити людей, вбраних у гарні вишиті сорочки. Й майже нікого це не здивує, бо сьогодні найсамобутніше свято української культури – Всесвітній день вишиванки. Це свято єдності – єдності минулого та сучасного, єдності поколінь, єдності людей в любові до своєї рідної культури та країни. 
Центральна бібліотека для дітей також не залишилась осторонь цього красивого свята та запросила дітлахів на народознавчі забавлянки «До барвистого віночка вишиваночка-сорочка».
Багато нового узнали маленькі читачі: як і чому вишивали українки, які різновиди вишиванок є в різних областях України, яку надзвичайно багату символіку мають візерунки.
У створеному бібліотекарями народознавчому куточку читачі із задоволенням роздивилися зразки старовинних вишивок з бабусиних скринь. А за допомогою медіа-презентації читайлики здійснили мандрівку залами музеїв України, переглянули картини, на яких зображені дівчата та хлопці в національному вбранні. В ігрових завданнях діти проявили гарні знання традицій свого народу, співали,  танцювали та фотографувалися. А наприкінці заходу вони зробили чудові закладки в українському народному стилі, які будуть нагадувати про це свято.











Немає коментарів:

Дописати коментар