Героям Слава!



Відділ обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Центральної дитячої бібліотеки до Дня захисника України презентував книжечку оповідань для дітей про сучасних героїв України «Героям Слава!». Вона містить вісім коротких оповідань різних авторів про сучасних українських героїв АТО Книга «Героям Слава!» - уславлення наших героїв, які воюють на Сході, які були в Криму, відстоювали нашу незалежність.
 На обкладинці – красномовний напис «Героям Слава!» в оточенні акварельних танків та іграшкових коників, танки стріляють квітами. Перед нами – розповіді для дітей «про героїв фронту і тилу».
  Історії про героїчні вчинки наших військових автори надсилали з усієї України. У книжечці – вісім коротких, якісно неоднорідних оповідань письменників й аматорів. Усі вони – про ту реальність, у якій нам доводиться жити. Майдан, окупація Криму, початок війни, повістки, біль утрат. Герої творів рятують бойових товаришів, захищають країну від ворогів та знаходять нових друзів на передовій. Моторошних картинок чи страшних подробиць війни у книзі немає.
 Тексти оповідань сильні в художньому плані. До творів для дитячого читання автори підійшли з усією серйозністю, адже до них більше побажань і обмежень. Оповідання для дітей висвітлюють найкращі людські риси, навчають малюків бути порядними та гідними членами суспільства.
 Книжка «Героям слава» розрахована для дітей 5 – 13 років, але буде цікаво для читачів будь-якого віку . Це книжка для душевного читання всією родиною.




Немає коментарів:

Дописати коментар