The Astrid Lindgren Memorial Award



Друзі, є приємна новина! Українська ілюстраторка Катерина Штанко та письменниця Леся Вороніна номіновані на премію Астрід Ліндґрен-2020 — The Astrid Lindgren Memorial Award.
Це шведська премія за досягнення в літературі для дітей та юнацтва. Її заснував шведський уряд 2002 року з метою посилити інтерес до дитячої літератури у світі і зробити її доступнішою для дітей. Премію вручають щороку. Призовий фонд – 5 млн шведських крон (450 тис. євро). Запровадження нагороди стало знаком визнання та глибокої поваги до Ліндґрен, яка залишається однією із найулюбленіших та найпопулярніших письменниць у Швеції та за її межами.
Лауреатами премії можуть стати письменники, ілюстратори, диктори чи організації з усього світу.  Їхні твори повинні мати високий художній рівень та відповідати гуманістичним ідеалам і цінностям, що їх демонструє творчість Астрід Ліндґрен.
Катерина Штанко — українська художниця та письменниця, розкішні ілюстрації якої, сповнені ніжності, фольклорного мелосу та чуда. Роботи Катерини - це наче окремі історії, кожну можна роздивлятися знову і знову, знаходити нові чудові захоплюючі деталі.

2014 року вийшла книжка «Дракони, вперед!», в якій Штанко 
виступила і як ілюстратор, і як автор.  Дія відбувається в Україні, де існують свої прадавні казкові сюжети, фольклорні герої та істоти. Це абсолютно сучасна оригінальна оповідь, сповнена екскурсами у найрізноманітніші сфери: від ботаніки до особливостей нашої географії, від історії до сучасних конфліктів.

Леся Вороніна — українська письменниця. Чарівниця слова –  так називають її колеги по перу - почала писати казки завдяки своєму сину. Саме йому вона першому розповідала неймовірні, вигадливі і дотепні історії.
Це зовсім незвичайна в українській літературі для дітей письменниця. Будь–яка дитина, яка почне читати книжки Лесі Вороніної, ніколи не виросте занудою чи скиглієм. Її книжки дуже оптимістичні.
Найпопулярніші дитячі твори Ворониної — збірка повістей «Суперагент 000.», пригодницькі повісті «Пригоди голубого папуги», «Хлюсь та інші», «Таємниця Чорного озера».

Переможця оголосять 31 березня у Стокгомі та Болоньї.
Щиро бажаємо успіхів та перемоги нашим лауреатам!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар