«Морські теревені»: репортаж з бібліотеки


Книжки дніпровської письменниці Еліни Заржицької не так давно з’явились у нашій бібліотеці і з першої сторінки полюбились читачам! Звісно, діти з нетерпінням чекали на зустріч з улюбленою авторкою, адже тепер відстань у 700 км - не перешкода! Сучасні технології поєднали дитячі бібліотеки двох міст, і почалося  спілкування.
Приємним  сюрпризом для авторки стала поява справжнісінького собі капітана Хвалька-Теревенька – героя історій про китеня Тимка і за сумісництвом спецкора газети «Морські теревені». Саме він і став модератором цієї зустрічі.
Пані Еліна прийшла на зустріч з талісманами–іграшками  - дельфінчиком, китеням і капітаном Хвальком, та розповіла про те, як вони з’явились на сторінках її книжок.
Письменниця охоче відповіла на всі запитання, а їх було чимало! І  про улюблені книжки, і про кумедні випадки зі свого дитинства, і про поради майбутнім журналістам та письменникам.
Пані Еліна поділилась секретом успіху: для написання гарної книжки, потрібна велика підготовча робота із збирання інформації з певної теми; тільки тоді автор здобуде читацьку повагу.
На запитання про свою найбільшу мрію авторка відповіла: «бажаю, щоб діти любили книжки і читання, а мої герої були до вподоби читачам».
Питань до письменниці  було так багато, що довелося тут-таки домовлятися про нову зустріч, – на цю пропозицію пані Еліна охоче пристала. Тож сподіваємося, що дитяча авторка ще не раз побачиться з відданими шанувальниками в стінах нашої бібліотеки!









Немає коментарів:

Дописати коментар