Йону Колферу - 55!



Сучасних дітей цікавить найрізноманітніша
література: від фентезі до наукової фантастики
і спортивної літератури. Усі ці книги сприяють
розвитку в дітях розумових здібностей. Книга
має бути захоплюючою, і, певною мірою,
повчальною.
Йон Колфер


Сьогодні  день народження  ірландського письменника, автора всесвітньовідомої серії романів про Артеміса Фаула, Йона Колфера. Він народився в Уэксфорде 14 травня 1965 року, в сім'ї актриси і учителя історії. Професія учителя здавалася Йону веселою і творчою, саме тому він закінчив педагогічний коледж, працював викладачем у Саудівській Аравії, Тунісі, Італії. Цей досвід зіграв важливу   роль в творчості Колфера. Після повернення на батьківщину він написав повість «Бені і Омар» - про дружбу ірландського і туніського хлопчиків. Книга стала бестселером, перекладеним багатьма мовами. Наступна його повість «Бені і Малюк» стала номінантом на премію «Книга Року Ірландії». У 2001 році він отримує цю премію за роман «Чотири бажання».
Проте найбільшу популярність авторові приніс цикл романів про Артеміса Фаула, юного генія-злочинця. Вибір такого незвичайного головного героя можна пояснити тим, що улюбленими персонажами Йона були Дарт Вейдер і професор Мориарти. Автор поєднує детективно-авантюрні пригоди з неповторним духом Ірландії, з кельтським фольклором - про ельфів, лепреконів, гоблінів. «Ірландія є невід'ємною частиною усіх моїх книг. Провівши своє дитинство в Ірландії, в оточенні  ірландської міфології, я не міг не почати писати книги», - каже письменник. Учитель  і син учителя, він на дозвіллі вигадував казки за мотивами, які у вільний від уроків час читав своїм учням.
Колфер написав 8 книг про геніального хлопчика і чарівний народ.
Наразі всі фанати Артеміса Фаула з нетерпінням чекають на екранізацію першого роману серії, щоб побачити цього харизматичного антигероя на екрані.
27 листопада 2018 року Компанія Disney випустила перший трейлер фільму «Артемис Фаул». Показ планувався в серпні 2019 року, але потім був перенесений на 28 травня 2020 року. Проте, внаслідок пандемії коронавірусу прем'єра відбудеться на сервісі Disney+ 12 червня 2020 року.
Читачі, підготуйтесь до прем’єри:  прочитайте або перечитайте першу книжку серії за посиланням https://www.rulit.me/tag/childrens/artemis-faul-rozum-proti-chariv-download-free-393565.html !



Немає коментарів:

Дописати коментар