Візит до музею


18 травня музейні працівники всього світу відзначили професійне свято - Міжнародний день музеїв. 
У світі існує безліч цікавих і незвичайних музеїв, про існування яких ви навряд чи могли навіть підозрювати. Ось деякі цікаві факти про музеї. 
Наприклад, в Лондоні, в замку Лідс, є Музей собачих нашийників. Колекція нашийників, яка виставлена в музеї, є унікальною, а всі експонати належали собакам, які жили на території цього замку. 
У штаті Массачусетс, що в США, є «Музей поганого мистецтва». Всі виставлені експонати навряд чи можна віднести до мистецтва, настільки неймовірними і навіть абсурдними вони є. В архіві «Музею поганого мистецтва» зберігається близько 400 експонатів. Через нестачу площ для виставки всіх експонатів, колекції періодично змінюються. 
Свій унікальний музей є в Амстердамі — «Музей-Тіло». Він точно імітує тіло людини. Сам музей має вигляд макета людини, висотою 35 метрів. Він оснащений вельми точними імітаціями всіх процесів людського організму. Будь-який відвідувач може доторкнутися до експонатів і таким чином дізнатися всю правду про життєдіяльність людського тіла. Фішкою музею є те, що крім візуального ефекту, відвідувачі отримують також звукові доповнення, що дозволяють створити повністю реальну картинку. 
Ось декілька посилань з інформацією про різні музей світу та України: 
http://vsviti.com.ua/collections/16854 - найвидатніші музеї світу; 
http://prostir.museum/ua/post/37808 - 25 музеїв Незалежної України; 
https://tyzhden.ua/News/85666 - 7 чудернацьких музеїв України; 
https://www.amazingukraine.pro/travel/top-5-naioryhinalnishykh-muzeiv-ukrainy/ - ТОП – 5 найоригінальніших музеїв України. 
Сьогодні можна відвідати безліч музеїв і туристичних пам’яток віртуально. Докладніше про це за посиланням: 

Немає коментарів:

Дописати коментар