Магія пера нашого читача

 

Щорічно у всьому світі 23 січня відзначають День ручного письма  або День почерку. Це свято було засноване, щоб нагадати всім нам про унікальність почерку кожної людини, про необхідність практикуватися в каліграфії.

Ініціатором свята виступила Асоціація виробників пишучих інструментів. Цікаво, що саме 23 січня народився один з американських державних діячів - Джон Хенкок (1737), який першим поставив свій підпис під Декларацією Незалежності США.

Сьогодні важко уявити, що колись люди не вміли писати. Знадобилися тисячоліття  для вдосконалення простих, схожих на дитячі малюнки знаків, та створення писемності.

Бажаєте дізнатися, як написали найпершого листа?  Читайте казку Ред’ярда Кіплінга «Як написали найпершого листа» за посиланням: http://surl.li/jrha та перегляньте мультфільм англійською мовою http://surl.li/jrgy .

Наші любі читайлики з великим заохоченням долучилися до акції «Магія пера нашого читача» та спробували себе писцями-каліграфами, старанно виводячи рядки з віршів українських поетів.

        І ось що з цього вийшло!

Немає коментарів:

Дописати коментар