Життя, обірване на злеті

Історія перша

Герой по прізвисько Ківі

Розповідь піде про бійця батальйону ОУН Олега Богачова, що загинув 13 квітня 2015 року у селі Піски під час бою з сепаратистами.

Олег був звичайним київським хлопцем — добре учився, займався спортом, іноді  міг трохи побешкетувати. Понад усе хлопець любив читати історичні книжки про українських князів, гетьманів, про козацькі битви та перемоги. Ще з першого класу мріяв стати солдатом та захищати свою Батьківщину. 

Пройшло 15 років, Олег став дорослим і тоді… Тоді почалася неоголошена страшна і кривава війна на Донбасі. І став Олег разом зі своїми товаришами до лав добровольчого батальйону ОУН.  Він був гранатометником на псевдо «Ківі» (він не розставався з іграшкою-брелоком у вигляді австралійського птаха). 

З самісінького ранку село Піски, де стояв підрозділ, Ківі та його товаришів атакували зайди-росіяни та місцеві зрадники. Бій зав’язався дуже важкий. Один із друзів був поранений, і Ківі тягнув його, як міг. Здавалося, вже близько небезпечна зона, але тут ворожа куля влучила в Олега, тепер вже його тягли побратими.

Українським воїнам вдалося вийти з під вогню. Вижив і поранений, якого тягнув Ківі. А Олег загинув. Герою було всього 23 роки.

18 квітня 2015 року з бійцем попрощалися у Києві. За мужність і самовіддані дії  він нагороджений орденом «За мужність» посмертно.

Олега Богачова завжди пам’ятатимуть побратими і вся Україна, за яку він поклав життя.   

                                    

Немає коментарів:

Дописати коментар