Розлітайтеся по світу, голуби миру

  Міжнародний день миру відзначається щорічно 21 вересня. Він був заснований ООН для того, щоб підкреслити важливість миру між усіма країнами. Сьогодні для нашої держави це свято набуло особливого змісту, адже після 24 лютого 2022 року світ українців назавжди змінився. Ми відчули на собі всі жахіття війни. Тепер ми знаємо точно, що найбільше у світі щастя – це мир у нашій рідній Україні!

   З нагоди Міжнародного дня миру у нашій бібліотеці пройшов мистецький вирій «Розлітайтеся по світу, голуби миру». Під час заходу читайлики слухали патріотичні пісні, складали «мирні» слова, читали повчальні оповідання, малювали та бажали всій Україні мирного неба. Потім діти виготовили із паперу голуба, адже він є символ добра, миру і надії на перемогу. Діточки написали свої побажання на крилах голубів, а саме: щоб вони мали можливість спокійно вчитися, втілювати в життя свої мрії, щоб був мир і спокій у родинах та чисте небо над нашою рідною Україною, щоб скоріше закінчилася війна.

 Хай квітне мирна, незалежна Україна, а голуби миру нам в цьому допоможуть.


Акварельна осінь

           Настання ранньої осені радує нас своїми яскравими барвами — червоними, жовтими, помаранчевими. На початку вересня зелений колір залишається в природі основним. Переважно у зеленому та жовтому вбранні красуються дерева. Але час невблаганно біжить вперед. Від легкого подиху вітерцю картина змінюється, і ми бачимо вже зовсім нові візерунки непомітного митця-чарівника. 

       Яскраві осінні барви надихнули бібліотекарів і читачів на створення арт-ідейки «Акварельна осінь». Дітлахи відгадували загадки про осінь, перегортали сторінки книжок про чарівну пору року, грали в ігри «Осінні візерунки» та  «Кольорові нишпорки». Наприкінці зустрічі юні художники розмалювали акварельними фарбами листочки та створили власні осінні композиції. Свої творіння діти забрали додому в подарунок батькам.