Майстер-клас для малечі «Раз зернятко, два зернятко»


Крупи і зерна кави - це найдоступніші матеріали для рукоділля, які є практично у кожного вдома. Неймовірно, але з різноманітних зерен можна створити картину, виріб, або  незвичайні різнофактурні композиції. Читачі Центральної дитячої бібліотеки сьогодні відвідали майстер-клас для малечі «Раз зернятко, два зернятко» . Поки хлопчики та дівчатка налаштовувались на потрібний лад та розкладували свої предмети для рукоділля, бібліотекарь прочитала дітям казку про Ромашкового їжачка ... Жив у лісі їжачок, але він був настільки колючий, що ніхто з лісних звірят не хотів з ним дружити. 
Лише розумниця Білочка змогла допомогти їжачку, прикрасивши його голки гарненькими ромашками. З тих пір з Ромашковим їжачком подружилися усі звірята. Розчулені казкою, наші читачі вирішили майструвати на майстер-класі Ромашкового їжачка та його друзів.
Техніка приклеювання круп на папір в нас була різною. Наприклад, бобові та кавові зерна  можна клеїти на пластилін. Дрібні крупи можна засипати на поверхню, змащену клеєм через трафарет. Ми не просто чудово провели час, а ще й навчилися працювати з дуже маленькими предметами та розвивали дрібну моторику рук. Талановиті маленькі рученятка зробили і їжачка, і кицю, і равлика, і каченя- ось скільки нових друзів тепер буде у  Ромашкового їжачка.

 






Немає коментарів:

Дописати коментар