Територія загадок у царстві Чорного моря

А чи знаєш ти, що 19 лютого  відзначається Всесвітній день захисту морських ссавців або ж день Кита? За багатьма параметрами кити гідні звання "най-най": вони найбільші, найвитриваліші та найненажерливіші ссавці, які до того ж уміють співати! А ще кити позбавлені нюху і майже нічого не бачать.  Їх винищували цілих 200 років, поки у 1986 році Міжнародна китобійна комісія не ввела заборону на китовий промисел.

Вважається, що предками китів були ссавці, які спочатку вели наземний спосіб життя. Зв'язок між парнокопитними тваринами та зубатими китами доведено на біохімічному рівні.

Кити можуть не спати три місяці, не їсти вісім, не дихати до двох годин і при цьому долати відстані до декількох тисяч кілометрів. Цікаво? Тоді переходьте за посиланням: https://cutt.ly/tkYrDVY та дізнавайтесь більше про цих дивовижних гігантів.

А також пропонуємо вам перевірити свої знання в інтелектуальній грі за посиланням: https://cutt.ly/lkKjVBe та винайти всіх тварин, які живуть в Чорному морі. А якщо у вас не буде виходити, то в кінці на вас чекає підказка!








Немає коментарів:

Дописати коментар