Конституція для всіх – і дорослих, і малих

Конституція України була прийнята 28 червня 1996 року. Відтоді цей день став святом – Днем Конституції України! Адже знати свої права та обов’язки – дуже важливо! Напередодні свята читачі Центральної дитячої бібліотеки взяли участь в українознавчому квесті «Конституція для всіх – і дорослих, і малих». Завдяки різноманітним конкурсам, які для дітей підготували бібліотекарі, читачі легко і з цікавістю дізналися, що Конституція – це правила, за якими живуть усі люди в країні, вона захищає права кожного, навіть дітей, щоб вони могли вчитися, гратися і бути здоровими.

Під час заходу читайлики вчилися визначати, які права має кожен громадянин і які обов’язки  повинен виконувати, а наприкінці - діти у творчій майстерні малювали і писали свої права та обов’язки. Хтось написав про право на освіту, хтось намалював свій обов’язок допомагати батькам.

Так в ігровій формі діти змогли краще зрозуміти, як працює наша Конституція в повсякденному житті та як важливо знати свої права та поважати права інших.












Я – УКРАЇНЕЦЬ! І Я МАЮ ПРАВО!

До Дня Конституції України бібліотекарі підготували дня маленьких читачів інформ-коктейль «Я – українець! І  я маю право!», який знайомить дітей з Конституцією України, з її основними положеннями. Діти взяли участь у правознавчій вікторині. Юні громадяни вірно відповідали на запитання бібліотекаря та чітко визначали, що належить до прав та обов’язків дитини. Наприкінці заходу ознайомилися з книгами, що були представлені на виставці «Я –людина! Я – дитина! Я – громадянин!», присвяченій Дню Конституції України.

ВІН УДАЧУ ЗАЛУЧИТЬ ТА ДОМІВКУ ЗАХИСТИТЬ

 

Традиція створювати обереги своїми руками існує вже багато століть. Люди намагаються захистити будинок, близьких і друзів від біди та лиха. З покоління в покоління передавалися секрети створення магічних талісманів.

    Читачі нашої бібліотеки під час етномайстерки «Він удачу залучить та домівку захистить» дізналися щось цікаве про українські обереги, які вони бувають і від чого захищають, які правила створення оберегів і які матеріали потрібні для їх виготовлення. Хлопці та дівчата зробили духмяні «мішечки добробуту» для своїх рідних і близьких.


Літній марафон читання - 2024

Привіт, усім любителям читання!

З великою радістю повідомляємо – прийшов час грати, прийшов час вигравати!

Маємо для вас цього літа надзвичайно цікаву пропозицію! У відділі обслуговування учнів 5-8 класів стартував літній читацький марафон «Хто найкращий майстер-шеф?».

Невже потрібно готувати їжу? - спитаєте ви. Ні. Все набагато простіше! Приходьте до бібліотеки, обирайте книжки, які вам подобаються, читайте їх з задоволенням та відповідайте на наші запитання. За кожну правильну відповідь ви отримаєте «смачну» наліпку, яку потрібно додати в «піцу», щоб вона стала насиченою та апетитною.

Але це ще не все! Наприкінці літа ми підведемо підсумки і визначимо, хто з вас назбирав найбільше наліпок. На переможців чекають призи та звання найкращого «майстер-шефа»!

Тож не гайте часу, приходьте до бібліотеки, щоб не проґавити шансу стати переможцем читацького марафону «Хто найкращий майстер-шеф?».


СІМ КОЛЬОРІВ ЩАСТЯ

У щастя є сім кольорів, як у веселки, саме так! Щастя – кольорове, воно – веселе, дивовижне, радісне, прекрасне і захоплююче! Воно робить людину світлою, наділяє її силою, впевненістю у собі. Ось таке воно – щастя!

Наші діти з літнього табору «Сонечко» шукали сім кольорів щастя в бібліотеці. Читайлики міркували на тему, що таке щастя, яке воно буває. Щастя – це життя, найрідніша сім’я, наша країна – Україна, мирна і єдина. Краса і велич нашої природи – це теж щастя. Знання, яке дає нам школа, теж щастя. Тому під час арт-міксу «Сім кольорів щастя» діти малювали, фантазували, відповідали на цікаві запитання, розв’язували кольорові приклади, робили сонечко з долоньок і просто насолоджувалися життям.