Конституція для всіх – і дорослих, і малих

Конституція України була прийнята 28 червня 1996 року. Відтоді цей день став святом – Днем Конституції України! Адже знати свої права та обов’язки – дуже важливо! Напередодні свята читачі Центральної дитячої бібліотеки взяли участь в українознавчому квесті «Конституція для всіх – і дорослих, і малих». Завдяки різноманітним конкурсам, які для дітей підготували бібліотекарі, читачі легко і з цікавістю дізналися, що Конституція – це правила, за якими живуть усі люди в країні, вона захищає права кожного, навіть дітей, щоб вони могли вчитися, гратися і бути здоровими.

Під час заходу читайлики вчилися визначати, які права має кожен громадянин і які обов’язки  повинен виконувати, а наприкінці - діти у творчій майстерні малювали і писали свої права та обов’язки. Хтось написав про право на освіту, хтось намалював свій обов’язок допомагати батькам.

Так в ігровій формі діти змогли краще зрозуміти, як працює наша Конституція в повсякденному житті та як важливо знати свої права та поважати права інших.












Немає коментарів:

Дописати коментар