Бібліотечно-краєзнавчий туризм "Відкрий для себе рідне місто"



Зовсім нещодавно наш улюблений Ізмаїл відзначив день народження - 428-ту річницю від дня заснування.  Наше  затишне і автентичне бессарабське  місто оповите завісою таємниць, легенд та секретів, адже виникло воно спочатку  як турецька фортеця. 
Центральна дитяча бібліотека нашого міста запросила п`ятикласників школи №10 на бібліотечно-краєзнавчий туризм "Відкрий для себе рідне місто". 
Усі мріють подорожувати іншими містами та країнами, але виявилось, що подорож рідним містом викликає не менше захоплення. Бібліотека перетворилась на велику віртуальну туристичну площадку, туристичними стежками якої і відправились подорожувати хлопчики та дівчатка. Читачі бібліотеки, отримавши тревел-листи , відправились на "штурм Ізмаїла". У різних відділах бібліотеки на дітей чекали цікаві завдання, нові приголомшливі факти та різноманітні розважальні конкурси.
Перша туристична стежка привели наших мандрівників на ерудит-батл "Чи знаєш ти своє місто". Хлопчики та дівчатка взяли участь у мільтимедійній грі, у ході якої відповідали на каверзні питання про рідне місто. Після батлу бібліотечні туристи потрапили на арт-тайм "Перлини рідного міста". Читачі бібліотеки знайомились з роботами художників, поетів та музикантів Ізмаїла.  Завешився наш бібліотечно-краєзнавчий туризм віртуальною прогулянкою "Вулиці нашого міста". П`ятикласники з подивом і неприхованою цікавістю впізнавали знайомі вулиці на старовинних світлинах, дізнавались історію вулиць та знайомились з їх старими назвами. 
Бібліотечно-краєзнавчий туризм у бібліотеці пройшов на "ура", залишивши після себе приємний присмак та яскраві враження.


















Немає коментарів:

Дописати коментар