Козацькі розваги "Сильні,сміливі,спритні та умілі"



14 жовтня українці святкують дуже важливі для нашого народу свята:  День українського козацтва та День захисника України. А вже сьогодні у  Центральній дитячій бібліотеці можна було зустріти справжніх маленьких козачат. 
Наші читачі прийняли участь у козацьких розвагах "Сильнісміливіспритні та умілі", що були присвячені Дню захисника України та Дню українського козацтва.
 Чи не кожен хлопчик – справжній українець – мріє стати козаком. Найвідважніші, найсміливіші, найкмітливіші та найамбіційніші хлопчики (звичайно,залучившись підтримкою дівчат) зібрались сьогодні у стінах бібліотеки, щоб дізнатись  більше про звичаї, традиції та побут козаків, а також пройти справжні козацькі випробування.
Майбутні козачатка, розділившись на дві команди, із завзяттям вступили у інтелектуально-разважальній бій. Спочатку хлопці та дівчатка занурились у історію нашої країни аж на чотириста років тому, щоб дізнатись, хто такі джури та як можна стати справжнім козаком, як була влаштована Січ та як козаки ходили у військові походи, на яких музичних інструментах грали козаки та яких пісень співали. Звичайно, усіх фактів та цікавостей не розповісти, про це треба багато читати, тому бібліотекарі підготувати книжкову виставку, де представлена добірка книг про козаків. А бойові рухи козаків з фрагмента фільму "Вогнем і мечем" так вразили хлопчиків, що вони негайно прийнялися їх копіювати та наслідувати. 
Як справжні козаки, гравці змагалися у спритності, долаючи імпровізовані перешкоди: доставляли повідомлення отаману у  однойменному конкурсі та рятували стяг у конкурсі "Прапороносці". Крім того, нашим гравцям прийшлося скакати на майже справжніх конях у конкурсі "Вершники", щоб довести свою відважність.
 Козаки, як відомо, славилися спритним розумом, тому наші читачі змагалися ще й  у вмінні складати прислів`я та розгадувати ребуси у інтелектуальному конкурсі "Кмітливий козак". Дуже насмішив та розвеселив дітей конкурс "Козацькі побрехеньки", у ході якого гравці спростовували, або підтверджували різноманітні факти з життя козаків. Дівчаткам теж знайшлось діло у козацьких розвагах- вони надавали першу допомогу пораненим бійцям у конкурсі "Порятунок товариша" .
Маленькі гравці довели, що вони дійсно є нащадками справніх козаків та можуть гордо називатися українцями!





 




Немає коментарів:

Дописати коментар