Сьогодні 145 років від дня народження Лесі Українки





Сьогодні виповнюється 145 ріків від дня народження української письменниці та поетеси Лесі Українки. Сьогодні в Цетральній дитячій бібліотеці не просто лунали мелодійні вірші видатної письменниці, а й переосмислювалися по-новому. Також на честь 105-річчя безсмертної драми-феєрії "Лісова пісня" в читальній залі відкрилась виставка "Гімн єднання людини та природи"
Глибину цього твору багато з нас зрозуміли через багато років після проходження шкільної програми, розгледівши красу і трагічність кохання молодого хлопця по імені Лукаш і лісової Мавки. У ньому заховано багато символів краси, мрії і неусвідомлених дій людини до природи, який сприймає її як належне. Завдяки Лесі Українці не одне покоління замислювалося про це, намагаючись осягнути сенс любові. Сама поетеса теж не один раз занурювалася в це прекрасне почуття, однак, як і для її героїв, фінал не завжди був щасливим.


Чи знаєте ви, що:
-На честь Лесі Українки названий астероїд “Леся 2616”.
-Одне з найстаріших дерев Луцька назване “Лесиним ясином”, говорять, що саме під ним поетеса написала свого першого вірша.
-Вже в чотири роки поетеса добре читала, а в п’ять уміла грати на фортепіано.
-Леся Українка любила читати вірші в тісній компанії близьких людей і акомпанувати собі на роялі.
На Україні можливо знайти лише три справжні раритетні роялі і один з них належить Лесі Українці. Цей роль знаходиться у Колодяжному музеї.
-На честь 145-річчя від дня народження Лесі Українки Google випустив новий дудл (Doodle), в якому можна дізнатися сюжет драми-феєрії «Лісова пісня», що стала класикою української літератури. Дудл вийшов абсолютно чарівним. На ньому зображені персонажі драми «Лісова пісня», в якій реальний світ переплететься з світом магічної природи.

Немає коментарів:

Дописати коментар