Найвідоміші "літературні" парки світу


Друзі, сьогодні саме той день, коли ми просто забов`язані виділити для себе хоча-б тошки вільного часу, щоб відвідати найближчий парк. Можна взяти з собою друзів, можна прийти самому, щоб у  тиші почитати улюблену книжку. Чому саме сьогодні? Все просто, адже сьогодні Европейський день парків. Дата святкування була вибрана у зв'язку з тим, що саме 24 травня 1909 року в Швеції були створені перші Національні парки.
А ви знали, що існують також і "літературні" парки. Такі парки створюють особливу книжкову атмосферу та заглиблюють відвідувачів у світ улюбленого письменника чи книги.

В «Світ Діккенса» ви поринете в місті Чатем, Великобританія. На перший погляд архітектурні декорації не надто привабливі. У перші кілька хвилин можна навіть отримати  шок: ви не побачите паркових алей. Тут вашому погляду постануть будівлі з облупленою штукатуркою. Але саме це атмосфера  романів Діккенса  і передана вона максимально точно.
Парк «Світ Астрід Лінгрен» розташовується в місті Віммербю у  Швеції. Саме в цьому невеликому містечку жила письменниця та створювала перші твори. Дорослі і діти зможуть побачити багато незвичайного. Це міні-місто, яке  побудовано  з маленьких казкових будиночків. Щоб увійти в них, доросла людина повинна пригнутися. Тут знаходиться вілла Пеппі Довгої  Панчохи, будиночок Карлсона на даху, також розташовані копії будинків, які стояли раніше на вулицях міста Віммербю.
У парку проводяться різні театралізовані та лялькові вистави, а малюки можуть взяти участь в іграх з персонажами казок Астрід Ліндгрен. Тут також знімалося багато фільмів за книгами письменниці.



Парк«Аліси в Країні чудес» ви знайдете в Великобританії в місті Борнмут. Тут розташовується замок Чеширського кота, ви зможете попити чай з величезних чашок та поспостерігати за Білим Кроликом.




«Парк Піноккіо» розташовується в селі Коллоді в Італії. Парк більше схожий на музей, де всі експонати розташовуються під відкритим небом. Це все наочні сцени з життя героїв книги про Піноккіо. Час від часу тут проводять майстер - класи з виготовлення дерев'яних ляльок.

Немає коментарів:

Дописати коментар