Віртуальне турне "Різні люди, країни, світи"




Слово "толерантність" стало дуже важливим в ХХІ столітті. Кожна людина-індивідуальність, кожен з нас неповторний. Ми різні-і це прекрасно! Дуже важливо поважати один одного, допомагати один одному і жити дружно. Про це говорили в Центральній дитячій бібліотеці бібліотекарі, психолог  бібліотеки Закржевська Ірина Василівна та читачі, які відвідали наш щорічний традиційне захід, присвячений Міжнародному дню толерантності. У цьому році читачі бібліотеки відправились у віртуальне турне "Різні люди, країни, світи". Діти брали участь у тренінгах, висловлювали свою думку, намагалися донести до друзів своє розуміння слова "толерантність", відкриваючи в ньому нові грані.
Відеоматеріали про доброту і чистоту душі допомогли хлопчикам і дівчаткам знайти в своєму серці місце для співчуття і чуйності. Групові завдання і пошуки виходів з різних життєвих ситуацій показали необхідність взаємодопомоги і взаємовиручки. Хлопці та дівчатка здійснили віртуальну подорож до різних куточків світу, де проживають дивні та прекрасні племена самбару, хулі, химба, ялі, рабарі, калам та багато-багато інших.
Крім того, психолог та бібліотекарі торкнулися дуже болючої теми на сьогодні- теми шкільного булінгу. Цю тему ще у попередньому столітті розкрив у своїй книзі "Опудало" письменник Володимир Железніков. Звичайно, про шкільне цькування наважиться розказати не кожна дитина, тому на абонементі Центральної дитячої бібліотеки будь-який читач може взяти книгу "Опудало", в якій сховалися сердечки допомоги. Це спеціальні аркуші паперу у формі серця, на яких діти можуть залишити своє прохання про допомогу, а психолог Центральної дитячої бібліотеки допоможе вирішити проблеми та конфліктні ситуації, описані у повідомленнях.
Говорити про толерантність легко, а ось стати толерантним набагато складніше. Це важка робота над собою. Ми сподіваємося, що наші традиційні заходи щодо толерантності допоможуть дітям зробити крок назустріч взаємоповазі, співпраці, милосердю, прощенню і співчуттю.









 




Немає коментарів:

Дописати коментар