Лінгвокруїз "Моя мова-найдивніше диво"





9 листопада наша країна святкує День української писемності та мови. Центральна дитяча бібліотека традиційно святкує це свято не один день, а цілий тиждень, проводячи для своїх читачів різноманітні заходи. Сьогодні до бібліотеки завітали учні 5-6 класів, щоб прийняти участь у лінгвокруїзі "Моя мова-найдивніше диво".
Хлопчики та дівчата дізнались історію свята, познайомились з біографією “батька українського письма” Нестора Літописця, послідовника Кирила і Мефодія.
У цей день у бібліотеці згадували відомих українців, які боролися за розвиток української мови: Тараса Шевченка, Лесю Українку, Бориса Грінченка, Івана Франка. Юні читачі із гордістю демонстрували свої знання, доповнюючи відомі факти про цих великих постатей.

Разом з бібліотекарями читальної зали для учнів 5-9 класів читачі здійснили віртуальний лінгвокруїз  "Моя мова-найдивніше диво" на козацькій чайці. Упродовж мандрівки юні мовознавці відвідали острів Прислів`їв, землю "Словоляндію", півострів Помилок та півострів Фразеологізмів. Хлопці та дівчата знаходили тлумачення складних українських слів, виправляли помилки у реченнях, відновлювали заплутані прислів`я та вгадували фразеологізми за картинками.
Читачі бібліотеки одноголосно прийшли до висновку,що наш народ – єдиний, його мова – це велика основа для єдності всієї держави і духовна гарантія її майбутнього.




 







Немає коментарів:

Дописати коментар