Віртуальна мандрівка
     "До Китаю завітай - розвивайся, грай, читай!"


        
Як приємно очікування Нового року для діток: подарунки, всі рідні збираються разом, яскраво прикрашений дім та чудова ялинка. Але все це лише раз на рік. А так хочеться, щоб свято було довше. І, о диво, свято продовжується ! Китайський Новий, який ще називають Святом весни, - це головне та найтриваліше свято в багатьох азіатських країнах.
        Зустрівши Новий рік, люди наступного дня вирушають у гості одне до одного з привітаннями і подарунками.Завершується Китайський Новий рік яскравим Фестивалем китайських ліхтарів. В цей день люди загадують бажання і запалюють паперові ліхтарики  і відпускають їх у небо.
      Наші читачі-мандрівники познайомилися з традиціями святкування Китайського Нового року та подивилися мультиплікаційну версію захоплюючої  легенди про те, як у Китайському селищі оселилося чудовисько, яке завдавало великої шкоди людям. Перелякані жителі  вирішили діяти. Вони вдягли  жахливі маски, запалили феєрверки і цим  злякали чудовисько. З того часу цей день почали називати Днем Дракона.
     Познайомились діти і  з китайським календарем, де кожний дізнався про свій знак зодіаку.









Немає коментарів:

Дописати коментар