Літературний квест 
            «Нам треба голосу Тараса»

Чи можливо, на вашу думку, поєднати новомодний квест та ювілей Великого Кобзаря? У Центральній дитячий бібліотеці гадають, що так! В цьому переконалися й самі школярі, запрошені на літературний квест «Нам треба голосу Тараса». Команди отримали маршрутні листи та наввипередки відправилися на пошук відповідей на різноманітні завдання. Семикласники проявили кмітливість, згуртованість та бажання перемогти, що допомогло їм успішно пройти всі етапи квесту. Читачі відновили репродукції картин Шевченка «Катерина» та «Циганка-ворожка», склавши пазли у відділі мистецтв; в краєзнавчому секторі згадали, в яких містах встановлено пам’ятники Тарасу Григоровичу, та визначили серед них ізмаїльський; на абонементі  юним шевченкознавцям запропонували з окремих рядків «зібрати» відомі вірші поета.
Квест завершився у читальній залі, де гравцям за короткий час потрібно було відповісти на запитання бліц-вікторини про життєвий та творчий шлях Шевченка.
Своєрідної родзинкою святкового заходу стало перевтілення звичайних хлопців на справжніх запорізьких козаків. Запальний гопак, та ще й в національному вбранні, нікого не залишив байдужим.
«З'єднаймося, браття!  З'єднаймося, сестри!» пролунало наприкінці і знайшло відгук, здається,  у кожному юному серці.











Немає коментарів:

Дописати коментар