Урочисте відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання



Тиждень читання дитячого

В березні ми відкриваємо,
Книжку, хвилюючись трішки,
Палко зі святом вітаємо.
Бібліотеки чекають
Друзів своїх, читачів,
Стежку до знань відкривають,
Безліч даруючи див...

Щороку чарівна весна приносить до бібліотек України довгоочікуване свято - Всеукраїнський тиждень дитячого читання.
Урочисте відкриття Тижня відбулося й у Центральній дитячий бібліотеці! Традиційно у ці березневі дні бібліотекарі дарують своїм читачам чарівну казку, адже кожна дитина мріє стати героєм незвичайних пригод. За словами українського письменника і  драматурга Григорія Давидовича Усача, якому цьогоріч виповнюється 85 років, «не в тридев'ятому царстві, не в заморській стороні, а зовсім-зовсім близько, з тобою й зі мною поруч, живе казка. І не одна, а багато-багато казок…».
За мотивами  твору ювіляра була підготовлена  театралізована вистава «Учень чародія», що запросила першокласників до дивовижних пригод у чарівному лісі. У цій казці кожен хоче стати учнем  Лісовика-боровика, навіть Баба Яга із Соловейком-розбійником. Тільки ось, чи кожен  використає набуті знання на благо? Лиходії намагалися заволодіти чарівним корінцем та здійснити свої злісні наміри.
Але дівчинка Оленка разом з Білочкою врятували казку від підступних задумів Баби Яги і Солов’я-розбійника, а допомогли їм в цьому гості свята.
Маленькі глядачі переконалися: добро завжди перемагає там, де вірять в казку! 





















Немає коментарів:

Дописати коментар