Патріотичний майстер-клас «Пташка миру»

21 вересня – міжнародний день миру

Міжнародний день миру відзначають у всьому світі як день всесвітньої відмови від насильства та вогню. В Україні День миру святкують щорічно з 2002 року.
Для деяких з нас мир - це повсякденна реальність. На наших вулицях спокійно, діти ходять до школи, тому безцінний дар миру може ніким особливо і не помічатися. Проте для дуже багатьох людей у сучасному світі і, на жаль, у нашій країні цей дар - мрія. Вони живуть в атмосфері нестабільності та страху.
Загальновідомим символом миру є голуб. Саме зображення цього птаха використав Пабло Пікассо для емблеми Всесвітнього конгресу прибічників миру, тому символічно, що саме його виготовляли на майстер-класі гуртківці з «Веселих ідейок».
А як ви вважаєте, чи не є це символічно, що сьогодні у майстер-класі приймали участь тільки хлопці?!
На початку вони дізналися про історію свята, прослухали чудову пісню «Світ без війни».
Для виготовлення пташки миру знадобилися трохи терпіння, натхнення, папір, клей та ножиці. І ось через деякий час у відділі мистецтв ЦДБ з’явилася ціла зграя голубів!  Наприкінці діти отримали повітряні кульки у подарунок.
Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози матерів та дітей. Цей день присвячений ідеалам миру, покликаний змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити щось заради спокою на Землі.













Немає коментарів:

Дописати коментар