Історія одного героя…

                               


    Незламний воїн, патріот своєї держави, Олександр Хмеляров, загинув 4 березня 2016 року. Під час розвідки на Маріупольському напрямку, передовий дозор «морських котиків», у якому був  Олександр Хмеляров, вийшов на висоту в районі міста Докучаєвська, де наштовхнувся на диверсійно-розвідувальну групу противника. В результаті ближнього бою Олександр Хмеляров разом з побратимом з Тернопільщини Юрієм Горайським отримали смертельні поранення.

   Олександр Хмеляров народився 20 січня 1989 року в с. Кам'янка. Закінчив Кам’янський НВК, згодом – Морське училище № 9  м. Ізмаїл. Проходив службу в частині з 2011 року. Пройшов шлях від рядового матроса до мічмана. Брав участь у багатьох міжнародних навчаннях. З перших днів на передовій брав участь у звільненні Слов’янська, Дзержинська та багатьох інших населених пунктів. Був надійним товаришем, підлеглим та грамотним командиром.

    Не дочекались Олександра батьки, брат і сестра.

   Указом Президента України № 660/2014 від 21 серпня 2014 р., «За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», Олександр нагороджений медаллю «За військову службу Україні».

   Указом Президента України № 132/2016 від 8 квітня 2015 року, «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений посмертно орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

    Нагороджений відзнакою Всеукраїнської спілки учасників бойових дій в АТО «Побратими України» медаллю «За оборону Маріуполя» (посмертно).

   Славного захисника вшановує Ізмаїльщина. В с. Кам'янка перейменовано вулицю Матросова у вулицю Олександра Хмелярова, встановлено пам’ятну плиту на фасаді Кам’янського НВК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар