Небезпека кібербулінгу


Друзі, запам’ятайте: жодна дитина не може бути об’єктом незаконного посягання на її честь і гідність. Будь-яке насильство над дитиною переслідується законом!

Кібербулінг — це жорстокі дії з метою нашкодити, принизити людину з використанням інформаційно-комунікаційних засобів: мобільних телефонів, електронної пошти, соціальних мереж тощо.

Як виявити його ознаки? Кібербулінг має декілька проявів, жоден з яких не можна ігнорувати:

- відправка погрозливих та образливих текстових повідомлень;

- створення «груп ненависті» до конкретної дитини;

- пропозиція проголосувати «за» чи «проти» когось в образливому опитуванні;

- розповсюдження (спам) відео та фото порнографічного характеру;

- провокування підлітків до самогубства чи понівечення себе.

Отже, дотримуйтесь правил поведінки в мережі: ви маєте бути такі самі, як і в реальності, зокрема, поважайте себе та своїх співрозмовників.

А також пам’ятайте про відповідальність за булінг, як для тих, хто його вчиняє, так і для тих, хто просто спостерігає:  штраф становить від 850 до 3400 грн.

Захиститись від кібербулінгу допоможе довіра. Саме так! Довіртеся своїм батькам, вчителю або іншим дорослим, та не бійтесь розказати все, що з вами відбувається. Ставтеся критично до інформації в інтернеті. Не все, що написано в мережі, – правда! Не соромтеся звернутися по допомогу, адже ситуація може стати небезпечною. Історії наступних роликів яскраво це ілюструють:







Немає коментарів:

Дописати коментар