Цікаві історії про улюблений десерт


    Подумати тільки: кожні три секунди хтось у світі з’їдає порцію морозива. І не дивно, адже всі є прихильниками  прохолодного смаколика!  Цілком логічно, що Всесвітній день морозива відзначають влітку - 10 червня.  

    Чому ж ми згадали про улюблений десерт сьогодні, коли більше хочеться теплого чаю з млинцями?  А тому, що 24 січня – теж день морозива, точніше, одного з його видів: 100 (!) років тому власник магазина солодощів у місті Онава (штат Айова, США) Християн Нельсон отримав патент на вершкове морозиво на паличці, покрите шоколадною глазур'ю, - «пиріжок ескімоса».

    Створити таке морозиво йому допомогла випадковість: одного разу маленький покупець довго вагався, що обрати — морозиво чи шоколадку. І кондитеру спало на думку, чому б не об’єднати ці ласощі? Так з’явилось ескімо!

    У Міжнародний день ескімо наші читачі і про морозиво поговорили, і дізналися цікаву історію його виникнення, а разом з дракошею   Холодком, головним героєм казки Віталії Савченко «Морозяне диво», розкрили секрети виготовлення ескімо, помріяли, пофантазували, а потім ще й награлися в «морозні» рухливі ігри  та поласували цією смакотою. 

















                              Вітаємо  усіх зі смачним святом!

Немає коментарів:

Дописати коментар