Вінні-Пух, Крістофер Робін, Алан Мілн та Всі-Всі-Всі

18 січня виповнилося 140 років від дня народження відомого  англійського дитячого письменника
Алана Олександра Мілна, який створив для вас, любі читайлики, чудові повісті, оповідання й казки.  Свої перші твори письменник опублікував в журналі «Панч». І найвідомішим з них стало оповідання про «ведмежа з тирсою у голові» Вінні-Пуха. 

 Друзі, а чи знаєте ви, як цей герой з’явився на світ?

 У 1920 році у Мілна народився син. Назвали його Крістофером Робіном. Коли хлопчику виповнився рік, в домі з’явився великий плюшевий ведмідь на ім’я Едвард Бер.

Одного разу в лондонському зоопарку  Крістофер Робін познайомився з бурою ведмедицею. Ручна та добра Вінні (на честь Вінніпега – рідного міста її власника, який змушений був залишити ведмедицю в зоопарку)  була улюбленицею малечі. Її навіть можна було годувати з руки. 

Ось саме до неї припав серцем маленький Крістофер Робін. А Пухом хлопчик називав знайомого лебедя, який жив на ставку поруч з домом Мілнів.  Так ведмежа Сандерс з татової казки дістав ім’ям Вінні-Пух.

 Цікаво, що коли згодом у Крістофера з’явились іграшкові віслючок Іа, поросятко П’ятачок, а потім  тигр Тигра і кенгуру Кенга з дитинчам Ру, всі вони стали героями домашньої казки.  Щовечора, вкладаючи спати маленького сина, письменник розповідав йому нові історії: в них героями стали усі – усі – усі іграшки Крістофера Робіна і навіть сам малюк. Ось тільки Сови та Кролика не існувало у житті, їх Алан Мілн просто вигадав. 

Тепер  Вінні-Пух та його друзі відомі в усіх країнах світу і розмовляють багатьма мовами. 

Згадали мешканців Чарівного лісу і наші книголюбчики! Вони із задоволенням взяли участь у різноманітних конкурсах, виконували веселі завдання, шукаючи відповіді на сторінках книжок Мілна. 

Немає коментарів:

Дописати коментар