Майстри маскування, або Знайди мене, якщо зможеш

Нещодавно, юні натуралісти, відвідувачі Центральної дитячої бібліотеки, стали учасниками цікавої пригоди: вони шукали тварин у їхньому природному середовищі. Для цього їм не знадобився ні сонцезахисний крем з окулярами, ні бінокль, ні сміливий провідник джунглями, адже подорож була уявною.

Отже, хлопчикам та дівчаткам показували фотографії, на яких серед дикої природи ховаються тварини, а вони мали відшукати на них хитрих майстрів маскування. По правді кажучи, за роки еволюції тварини настільки добре цьому навчились, що не кожному під силу справитися з цим завданням. Але юним натуралістам це вдалося на відмінно, бо досліджувати природу для них - звична справа і вони з легкістю помітять, що дивна гілочка   не що інше, як маленький гекон, а чудернацький листочок – жабеня.  

    Шукати тварин було не тільки весело, а й корисно, адже це розвиває спостережливість та увагу, які неодмінно стануть в нагоді не тільки у дикій природі, а й у повсякденному житті. Спробуйте і ви перевірити свою уважність. Веселих вам пригод у світі природи!

Немає коментарів:

Дописати коментар