БІБЛІОКРЕ@ТИВ-2024: ізмаїльський вектор

Міжрегіональний  ярмарок бібліотечних інновацій понад десятиліття об'єднує активних і креативних фахівців Півдня України, з кожним роком  поширюючи свою географію й збагачуючи історію.

 Пандемія COVID-19 змусила у 2021 році переміститися в онлайн простір, а внаслідок повномасштабного вторгнення обмін ідеями та досвідом призупинився на два роки…

Ініціатором відновлення професійного заходу виступила одна із засновниць Ярмарку - Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки. Ініціативу підтримала стійка й наполеглива бібліотечна спільнота, сповнена рішучості відродити улюблений формат, який збагачує професійні кейси, дарує радість спілкування з однодумцями, а у мирні часи - незабутні враження від знайомства з далекими і близькими куточками рідної України.

Учасниками ХІІ БібліоКре@тиву, який пройшов 25-26 червня в онлайн форматі, стали дитячі бібліотекарі з Донецької, Запорізької, Миколаївської, Херсонської областей та міста Ізмаїл. Спеціальна тема Ярмарку – актуальні проблеми сьогодення, зокрема  психосоціальна підтримка дітей та дорослих, тому й захід мав гасло «Кольори твоєї сили: палітра ментального здоров’я».

В ході Ярмарку бібліотеки-учасниці обмінялись власним досвідом надання бібліотечних послуг в умовах війни, поділились своїми найбільш вдалими проєктами в модулі  «Успіх року». Під час «Ідеятону» були презентовані 20 оригінальних ідей, які стануть справжньою знахідкою для творчих бібліотекарів в майбутньому, одні ідеї втіляться в оригінальній версії, а інші - набудуть нових барв в ході реалізації на новому ґрунті. Але найголовніше: про реалізацію кожної з них бібліотеки-«покупці» відзвітують вже на наступному «БібліоКре@тиві-2025».

ЦБС для дітей м. Ізмаїл представила увазі колег три ідеї (загадкова візитка  «Алея слави України», українознавче лото «Чудова сімка», кроссенсовий маратон «Діти, книги та все, що між ними»), і вони знайшли «покупців».

Ярмарок знову довів, що забагато креативу не буває і від зусиль кожної бібліотеки залежить, якою сильною буде наша «культурна зброя» – слово, книга, захід! 

Немає коментарів:

Дописати коментар