#ЛітТревел «ДРАКОН і Я»: КНИЖКА ВОСЬМА – СТЕФАНІ БЕРДЖИС «ДРАКОН ІЗ ШОКОЛАДНИМ СЕРЦЕМ» (до Року Дракона)

Білий, чорний, солодкий, солоний, з горіхами, карамеллю, родзинками, нугою і навіть перцем. М-м-м-м… Шо-ко-лад. Його люблять майже всі, дорослі і малі. Тим одинакам, для яких шоколад нічого не означає, дуже радимо здійснити наприкінці літа віртуальну подорож до Драконії, де на вас чекає не простий дракон, а «Дракон із шоколадним серцем» - прикольна пригодницька книжка Стефанії Берджис, за яку авторка отримала літературну премію (і не одну!). Тоді у кожного (не)цінителя шоколаду з’явиться нове захоплення – ця смакота!

Відкриємо таємницю – ця казкова історія не лише про шоколад, а і про дружбу, добро, чарівні пригоди юної Авантюрини (дракончика-малечі), чаклунський трунок, неймовірні перетворення на …

Тс-с-с. Дракони мають не тільки шоколадне серце, а й гострий слух! Ось почують нашу бесіду і не дадуть вам, любі читачі, прочитати цю захопливу історію.

Ця книжка неодмінно допоможе кожному з вас повірити у себе, повірити і сказати собі : «Я зможу!». Сподіваємося, що, після того, як ви з великим захопленням прочитаєте «Дракона із шоколадним серцем», нецінителів шоколаду не залишиться! Жодного! М-м-м-м… Шо-ко-лад.


Україно моя, берегиня

Серпень – чудовий місяць, бо несе нам багато свят: День Прапора та День Незалежності України. Наші маленькі українці із задоволенням долучились до святкування дня народження нашої квітучої, незалежної Батьківщини.

     З нагоди свята в бібліотеці пройшов патріотичний воркшоп «Україно моя, берегиня». Маленькі читачі грали в патріотичну гру «Так чи ні», виконували завдання для юних патріотів «Символи моєї України», малювали проєкт «Україна – це…». А які гарні в нас вийшли листівки в жовто-блакитних кольорах, прикрашені квіточками в техніці квілінг.

Кольорова майстерка «Ловець снів»

     Ловці снів - це чарівні прикраси, які стали дуже популярними останнім часом. Вони захищають людей від поганих снів і злих духів. 

  Ловець снів має довгу та захоплюючу історію. Згідно з індіанською легендою, жінка-павук, відома як Асібікааші, захищала дітей племені. Вона плела чарівну мережу над їхніми ліжками. Ця мережа вловлювала будь-які погані сни та не давала їм добратися до сплячої дитини. Вранці сонце сходило й освітлювало павутину, знищуючи всі погані сни, які були спіймані.

   Ловець снів - це предмет ручної роботи, зазвичай зроблений з обруча, пір'я та бісеру, з плетеною павутиною в центрі. Його часто прикрашають різними дрібничками і вішають над ліжком.  Обереги можуть бути зроблені з натуральних матеріалів, таких як пір’я, намистини та нитки, або з більш сучасних матеріалів, таких як стрічки та мереживо.

Цікаво, а у тебе в кімнаті висить ловець снів? Ще ні. Тоді поспіши виготовити його самостійно!

Саме задля цього у літній майстерні «Влітку для малечі про цікаві речі» зібралися наші читайлики на кольорову майстерку «Ловець снів». Спочатку діти шукали «сон» у казках, розгадували цікаві ребуси, слухали аудіоказку «Новенький сон». Потім, коли приготували картон, кольорові нитки і пір’ячко, почався справжній творчий процес! Кожен втілював свої ідеї і використовував найулюбленіші кольори. А найголовніше – діти вклали в свої вироби позитивні емоції, що дуже важливо для виготовлення цього оберегу.