Букерівська премія 2017

У Великобританії пройшла церемонія вручення Букерівської премії - однієї з найбільш престижних літературних нагород, які присуджуються за твори англійською мовою. Її володарем став Джордж Сондерс, що представив на суд журі свій дебютний роман «Лінкольн в бардо».
Роман розповідає про президента США Авраама Лінкольна, який відвідує могилу свого сина, що помер в юному віці на початку громадянської війни. На кладовищі Лінкольн знаходиться в проміжному стані, яке буддисти називають «Бардо». Роман наповнений захоплюючими діалогами героя з душами померлих людей.
Цікаво, що Сондерс став другим поспіль представником США, який забрав з собою цю престижну нагороду. У 2016 році премія дісталася його співвітчизникові Полу Біті.Сондерс до цього вже шість разів номінувався на цю премію. Крім грошового призу у розмірі 50 тисяч британських фунтів стерлінгів (близько 66 тисяч доларів), творчість письменника отримає світову славу. Так, продажу переміг в минулому році роману «Розпродаж» Пола Біті на наступний тиждень після вручення нагороди виросли на 658 відсотків

Немає коментарів:

Дописати коментар