5 моторошних підліткових книг, які злякають навіть дорослих

Чому діти люблять страшні історії? Чому обожнюють вампірів та страшних чудовиськ?Здавалося б, чим можна здивувати читача, який в 14-15 років запоєм читає під ковдрою Кінга?
Напередодні Хеллоуїна ми пропонуємо вам "розігрітись" найновішими та найстрашнішими книжками, адже немає кращого засобу, що дозволяє потрапити в загадкові містичні світи, ніж книга.

"Дім дивних дітей" Ренсом Ріґґс
Підлітковий трилер з елементами містики. 40-ві роки, маленькі острови, що входять до складу Великобританії, страхи й жахи, війна та бомби, що падають на будинки.
Чому саме діти? Це діти з хороших або поганих сімей, які мають особливості або здібності, від яких стає лячно. Тому вони живуть та навчаються в школі, ховаючись від звичайних людей. І мусять проживати один і той же день весь час. Така собі петля часу. Поки не з’являється Джейкоб і намагається все змінити.
Ще більшого страху наганяють фотографії в книзі. Деякі такі лячні, що навіть дорослі не можуть спокійно дивитися на них.

"Рубінова книга" Керстін Ґір
У «Рубіновій книзі» ми зустрічаємося з шістнадцятирічною Гвендолін, яка, здається, ніколи не уявляла себе на місці носія «сімейного гена», який дозволяє подорожувати в часі. Але Гвен зовсім не підготовлена ​​до тієї місії, яку їй доведеться виконати, а тут ще й зарозумілий, симпатичний хлопець з поганим характером. Ось так поступово і повільно життя нашої мандрівниці починає руйнуватися і реальність стає непевним поняттям.
Лиходії, інтриги, таємниці минулого, батьки-втікачі, примари, горгулі, шпаги, карети, Лондон, — все це присутнє в книзі. Нудьгувати не доведеться. По-перше, сюжет що захоплює. По-друге, стиль автора іронічний, простий і славний. По-третє, любовна лінія, яка називається «ти не в моєму смаку, — ну і чорт з тобою, я тебе ненавиджу». По-четверте, мандрівники в часі.
І наостанок для шанувальників вампірів: тут є тип з Румунії вкрай схожий на Дракулу.

"Бігун у лабіринті"Джеймс Дешнер
Лабіринт з купою підлітків. Головний герой Томас завдяки тому, що новенький і ще не має відчуття страху перед незвіданим, готовий ризикувати і йти на подвиг заради того, щоб досягти мети. Внутрішній голос підказує юнакові, що він — частина цього ізольованого світу, попри те, що він не повинен цього пам’ятати. Хлопець не повинен знати нічого про себе, крім імені.
У світі лабіринту все діє за чітким розкладом, порушити який — крок до вигнання, або перетворення на жертву волохатих залізних монстрів — гріверів. Зіткнешся з ними — і смерть забезпечена. Для збереження життя потрібно всього лише скласти руки та сидіти в містечку, дотримуючись порядку і бути, як усі. Але щось тут не так. Том бажає розгадати систему, він не боїться йти на ризик, розуміючи, що все це — чиясь гра на вищому рівні. Але навіщо?

"Солоденьке на денці пирога"Алан Бредлі
Літературна Великобританія напевно б’є всі рекорди за кількістю божевільних сімейок на квадратний метр території. У них величезна кількість різноманітних кістяків в шафах, або розпиханих по підвалах, горищах, за старими годинником та взагалі навіть там, де ви й звичайну людину побачити не очікували. Ніколи не вгадаєш, які таємниці приховує минуле твоєї матері і що за сюрпризи принесе новий день. Навіть непізнаний труп на грядці з огірками. І тільки 11-річна Флавія, хімік, ерудит зі смертельних отрут та знавець класичної літератури й музики здатна розкрити цю справу самотужки.
Автор дивує сюжетом та передає «той самий» дух Англії з легкістю, невимушеністю, й гумором


"Кораліна"Ніл Ґейман
Глибока та розумна страшилка з глибоким сенсом та фірмовою авторською іронією.
Кораліна незадоволена своєю самотністю: батьки вічно на роботі або зайняті домашніми справами. Весь час відправляють дівчинку то погуляти, то пограти з друзями, то просто не заважати. Дівча ще той горішок, в принципі, впоралася б сама. Але раптово вона потрапляє в паралельну реальність, створену якимось створінням, що зовні виглядає, як її мати й щосили намагається показати Кораліні, як же воно її любить.
Це якась потойбічна відьма, що живе за рахунок дітей, які потрапили в її світ. Вона буде прикидатися люблячою та турботливою ​​і вип’є їх душі. Кораліна внутрішньо чинить опір, тому що бачить — ненормально так голосно волати про любов і вимагати любов у відповідь. Дівчинка спостерігає, як з кожним днем ​​відьма звіріє все більше і з людини перетворюється на чудовисько…

Немає коментарів:

Дописати коментар