"Хай живе козацька слава, хай живе козацький дух!"


14 жовтня, згідно з указом Президента України, відзначається 
День захисника України!
Хлопці-читачі Центральної дитячої бібліотеки також є майбутніми захисниками України - мужніми та сміливими. Тому сьогодні у   Центральній дитячій бібліотеці можна було зустріти справжніх маленьких козачат. Наші читачі прийняли участь у козацькому ринзі  "Хай живе козацька слава, хай живе козацький дух!",а запросили їх на ринг Козак та Оленка.
Хлопці та дівчата дізналися про наше славетне військо: про тих, хто веде смертельний двобій із загарбниками, брав участь у миротворчій діяльності та несе сьогодні нелегку військову службу. Звичайно, кожен хлопець хоче стати у майбутньому достойним захисником України, але для цього треба добре потренуватися. Маленькі козачата приймали участь у конкурсах "Смуга перешкод" та "Влучити в ціль".  Але тут до Центральної дитячої бібліотеки завітала Баба Яга зі своїм сином Ягликом. Виявилось, що Яглик теж хоче стати захисником, але зовсім не знає, що для цього потрібно.  Ведучі Козак та Оленка запропонували Яглику пройти іспит, а хлопці та дівчата визвалися допомогти Яглику. Разом з казковим героєм читачі пройшли безліч випробувань та конкурсів, розгадували ребуси та шифровки, надавали першу медичну допомогу та танцювали козацькі танці. Розум,спритність та завзятість наших гостей допомогли зробити з Яглика справжнього солдата-козака.
Збройні сили України своїми славними традиціями зобов,язані козацтву.Багато століть лунають над нашою землею пісні, які уславлюють козаків.Тож хай живе і донині слава козацька, слава України.









 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар