Літературний вікенд «На гостини до Володимира Владка» (до 120-річчя від дня народження)


             Привіт, любі друзі! Знайомтесь: український письменник-фантаст Володимир Владко!

Народився письменник у Петербурзі 8 січня 1901 року. Володимир мріяв стати інженером та винахідником, тому початкову освіту здобув у реальному училищі. Коли родина лишилася без батька, хлопець почав допомагати родині. Він учився в Інституті народної освіти, одночасно заробляючи на хліб роботою в газетах і журналах.

Свої перші публікації Володимир Миколайович підписував справжнім прізвищем — «Володимир Єремченко». Але якось у гранках однієї статті було допущено друкарський брак: від першого слова залишилося «Влад», а від другого — закінчення «ко». Так з'явився псевдонім «Владко».

Як письменник-фантаст він дебютував повістю “Ідуть роботарі”, відзначеною 1929 року премією на всеукраїнському конкурсі. Потім одна за одною вийшли книги: “Чудесний генератор”, “Аргонавти Всесвіту”, “12 оповідань”, “Нащадки скіфів”, “Аероторпеди повертають назад”.

Упродовж майже двох десятиліть  Володимир Владко вів численні авторські науково-популярні радіопередачі для дітей, найпопулярніший із них - цикл “Бесіди професора Глобуса”.

Немає коментарів:

Дописати коментар